Cynamon cejloński – mielony 40g i 200g
19,60 zł – 28,90 zł
Cynamon to niezwykle popularna przyprawa o intensywnym, charakterystycznym zapachu i słodko-ostrym, korzennym aromacie. Doskonale pasuje zarówno do słodkich, jak i wytrawnych potraw.
Cynamon cejloński mielony jest składnikiem mojej gotowej mieszanki na “Złote mleko”
Opis
gatunek: Cynamon cejloński (Cinnamomum verum)
rodzina: wawrzynowate (Lauraceae)
Cynamon cejloński (prawdziwy) uprawiany jest na Sri Lance (Cejlon), w Indiach, Brazylii oraz na Seszelach i w Indonezji. Ceniony jest nie tylko za swoje walory smakowe, ale również za właściwości prozdrowotne. W lecznictwie wykorzystuje się głównie jego właściwości rozgrzewające, przeciwdrobnoustrojowe i wspomagające trawienie.
Do czego można dodać cynamon mielony?
Mielony cynamon można go dodać do:
rozgrzewających napojów (kawy, herbaty, gorącego mleka)
zapiekanych owoców i warzyw (jabłka, gruszki, pomidora, dyni, bakłażana batatów)
dań mięsnych (zwłaszcza z czerwonego mięsa)
słodkich wypieków (szarlotki, ciasta drożdżowego, babeczek)
owsianek, musli, naleśników
Mielony cynamon dodaje do aromatycznego napoju na przeziębienie i inne infekcje – “Złotego mleka”
Osoby zabiegane, które nie lubią pichcenia znajdą w moim sklepie gotową mieszankę na “Złote mleko”.
P.S.: w produkcie mogą znajdować się różne alergeny spożywcze.
Informacje dodatkowe
Gramatura | 200g, 40g |
---|
Musisz się zalogować, aby dodać opinię.
Opinie
Na razie nie ma opinii o produkcie.